Country bál

 

fotogalerie    video TV Chrastava

V pátek 15. března 2013 se v CVA od 20:00 hodin konal první Country bál, který připravil Společenský klub společně s T. O. Perseus. Celý večer se nesl v duchu westernové jízdy vlakem a vše tomu bylo přizpůsobeno – výzdoba sálu a stolů, vstupenky byly vlastně jízdenky, které průvodčí procvakával kleštičkami, jídelní a nápojový lístek byl spolu s programem jízdní řád, šatna se nacházela na I. nástupišti. Přítomen byl přednosta stanice, na pořádek dohlížel sheriff s kolty proklatě nízko. Většina pasažérů byla stylově oblečena, na hlavách nechyběly kovbojské klobouky. 
O dobře zajištěný saloon a zásobený bar se postaral pan Miloš Laksar. Zvláštní vlakovou soupravu uvedla do pohybu liberecká country kapela Hazard. První zastávka byla v Mexiku, kdy se o předtančení mexických tanců postarala skupina The Wings. Další zastávka byla využita na soutěže – došlo na přetahování lanem a na chytání chřestýše lasem. Následovala výuka country tanců, do které se téměř všichni přítomní zapojili. Ten, kdo tancoval poctivě, rád využil nabídky ohnivé vody. Na všechny také čekal „Railord quiz“, v kterém bylo možné prokázat své vědomosti v oblasti železniční. A opět se zapojily skupiny u všech stolů a k otázkám v kvízu přistupovaly zodpovědně. I tady byli nejlepší patřičně odměněni. Poslední zastávka byla v Irsku, kde jsme shlédli ukázku místních tanců. V dobré náladě jsme po jedné hodině v noci dojeli do cílové stanice a byli jsme s touto jízdou velmi spokojeni.

Děkujeme všem pořadatelům, Perseusu, Hazardu, The Wingsu i účastníkům, že našli odvahu a do tohoto vlaku nastoupili a skvěle se zapojili do připraveného programu. Tak snad za rok na shledanou.

Jitka Marxová