KČT Chrastava bilancuje


 KČT odbor Chrastava funguje více než 50 let a má k lednu 2020 79 členů. Pořádáme již 47 let zimní pochod Chrastavskou šlápotu, jarní vycházku na Výhledy, autobusové výlety nebo jen půldenní výletky. Účastníme se pochodů, co připravují i jiné odbory KČT. Jezdíme na podzimní týdenní dovolené. Druhým rokem si vydáváme svůj časopis „Pěškoviny“ a zajistili jsme si nová trička.
Od roku 1981 jsme uspořádali již 39 dovolených, několik jich bylo i v zahraničí. Sedmičlenný výbor se pravidelně schází, účastníme se školení, okresních konferencí, skládáme zkoušky, máme zastoupení v revizní komisi, dva naši členové jsou značkaři. V chrastavské galerii jsme měli výstavu. Vedeme si kroniku, informace o naší činnosti se lze dozvědět např. ve vývěsce v podloubí nebo na webových stránkách Chrastavy. Stále přijímáme nové členy.
V loňském roce jsme uspořádali 11 výletů, Šlápotu, Výhledy, účast jsme měli na pěti dálkových pochodech a na dovolené jsme byli v Krušných horách v hotelu Praha. Celkem se těchto 19 akcí zúčastnilo z našich řad 385 turistů.
Na první členské schůzi jsme zhodnotili letošní Chrastavskou šlápotu, které se zúčastnilo 1 630 lidí, což je rekord za všechny uplynulé ročníky. Naplánovali jsme nové výlety, dovolenou a Výhledy, které se budou letos konat 25. dubna 2020. A tímto Vás na tento jarní pochod srdečně zveme.


J. Marxová – KČT odbor Chrastava
Chrastava 22. 1. 2020