Pohádková zima

 

video TV Chrastava

 

3. února 2020 zavítaly děti z hudebního oddělení hry na kytaru pod vedením Heleny Kačenové do klubu POHODA, aby zahrály a zazpívaly seniorům v Domě s pečovatelskou službou v Bílokostelecké ulici. Toto přesgenerační setkávání se konalo již po čtvrté. Účinkující si tentokrát připravili program složený z filmových pohádkových skladeb:
„Nes mě loďko ke břehu“ v podání Evy Zoulové
„Z pekla štěstí“ zahrál Martin Hart
„Královské reaggae“ zahrála Rozálie Říhová
„Pod dubem, za dubem“, „Nám se stalo“ zahrála Nina Kačenová
„Jedno zrnko popela“ v podání Markéty Šírlové
Na závěr jsme si společně zazpívali píseň „Není nutno“ z filmové pohádky Tři veteráni.
Paní Kačenová vstřícným vyprávěním o pohádkách navázala blízký kontakt s diváky, kteří ji velmi bedlivě naslouchali. Přiznala, že má ráda příběhy, kde dobro vítězí nad zlem. Věří, že jediný způsob, jak si získat pozornost lidí je právě skrz vlídnost a lidskost.
V druhé části programu vystoupili sportovní pohodáři. Ptáte se, kdo to je? Jsou to nadšení senioři, kteří se scházejí dvakrát týdně, aby si utužovali tělesnou kondici zdravotním cvičením pod vedením Jany Eichlerové. Výběr cviků odpovídá věku cvičenců a provádí se v sedě na židli. Sestavu tanečních prvků na skladbu: „Mission impossible“ a „Despacito“ svědomitě trénovali půl roku.
Diváci ocenili výkony účinkujících hlasitým potleskem a přijali pozvání na páté připravované setkání na téma: Zpívání u táboráku.

Těšíme se na další společně prožitý čas
Jana Eichlerová a Helena Kačenová