Jarní setkání turistů na Výhledech

 

   

  video TV Chrastava     fotogalerie    video TV RTMPlus

 

27. dubna 2019 se konalo tradiční setkání turistů na Výhledech ve spolupráci s Osadním výborem Vítkov. Protože se jednalo o 40. ročník, požádali jsme také o spolupráci Bétel Chrastava a jejich hudební skupinu Bétel band.
Ráno všechny uvítalo mrholení, ale protože správně oblečené turisty špatné počasí nezaskočí, na vrchol se vydali turisté nejen z Chrastavy, ale také z Liberce, Mníšku, Semil, Hrádku n/N., Německa i Polska. Opět nechyběli malí hasiči z Chrastavy. Navštívil nás i starosta Chrastavy ing. M. Canov a také hejtman Libereckého kraje M. Půta.
Na Výhledech bylo připraveno občerstvení v podobě piva, lima, buřtů a dalších dobrot – to pro znavené účastníky připravili Vítkováci. Každý obdržel novou pamětní pohlednici a razítko na památku. Byly k dispozici i turistické známky, vizitky, mapy a nálepky. Nálada byla prima, všichni ocenili nově zbudované posezení u ohniště a využití altánu. Škoda, že pozorovatelna je jen pro pozorování ptactva. Bylo by pěkné vidět dál do kraje, ale to je již jiná kapitola.
Pod Výhledy byla možnost poslechnout si spirituály Bétel bandu v kostele Navštívení Panny Marie. Ten nám zpřístupnil pan V. Kačani ze Spolku Svítání Vítkov. Dokonce si mnozí z nás zazpívali a nechali se okouzlit atmosférou kostela. Před ním měl stánek s občerstvením Bétel Chrastava. Tady nabízeli domácí výrobky ke kávě a další pochutinky.
Všem pořadatelům patří velké poděkování.
Setkání bylo víc než úspěšné, počet hovoří za všechno – 240 lidí. Jsme rádi, že tato setkání upevní vztahy mezi námi, Německem a Polskem. Budeme se těšit na další rok 2020.
Za KČT Chrastava
Zd. Novotná