Soutěž v sokolské všestrannosti

 

 

 

výsledky

 

V sobotu 13. dubna 2019 se na ZŠ Sokolovská v Liberci – Pavlovicích konala Soutěž v sokolské všestrannosti pro rok 2019 pořádané Sokolskou župou Ještědskou. Závodů se účastnilo v sedmi žákovských kategoriích 65 závodníků, kteří byli rozřazeni do kategorií podle věku. Bohužel se závodu jako v předchozích letech účastní méně chlapců, tak opět chyběla kategorie starších žáků IV (14-15 let). Za TJ Sokol Chrastava se z oddílů mladšího a staršího žactva zúčastnilo celkem 16 cvičenců – 3 hoši a 13 dívek, které doprovázelo 7 cvičitelek (spoluúčast na organizaci).

Závod všestrannosti sestává ze čtyř základních disciplín, které jsou v odlišné náročnosti podle věkových kategorií. Jedná se o šplh, plavání, lehkou atletiku (hod, skok do dálky, sprint a běh na středně dlouhou trať) a sportovní gymnastiku (přeskok, hrazda, akrobacie a děvčata kladina / hoši kruhy). Jednotlivé disciplíny jsou samostatně hodnoceny a při absolvování všech čtyř disciplín je vypočteno výsledné pořadí všestrannosti.

K našemu velkému překvapení a potěšení jsme si odvezli 4x 1. a 2x 3. místo v plavání, 1x 1., 2x 2. a 2x 3. místo v lehké atletice, 2x 2. a 1x 3. místo ve sportovní gymnastice a 2x 2., 1x 2.-3. a 1x 3 místo ve šplhu. Z čehož byla v celkovém hodnocení všestrannosti tři 2. místa.

Závodníci Martin Brodský, Kateřina Starhoňová a Adéla Brodská si tak každý ze své věkové kategorie vybojovali stříbrnou medaili.

Všem našim cvičencům i cvičenkám patří velká pochvala za obrovské nasazení, bojovnost a snahu o co nejlepší výsledky. Věřím, že ti, kterým se úplně tak nazadařilo (několik 4. míst), nebudou smutní, neboť to byla velká zkušenost do příštích závodů.

Za výbor TJ Sokol Chrastava
Miloslava Houdová