Závěrečná akademie žáků hudební školy Chrastava

 

 

video TV Chrastava   fotogalerie


Ve středu 19. června 2019 proběhla závěrečná akademie žáků chrastavské hudební školy. Tentokrát se akademie poprvé konala pod širým nebem, v atriu chrastavské radnice a měla nádech blížícího se léta. Akademií nás provedl Samuel Just a zazněly skladby na klavíry, kytaru, klávesy, dechové nástroje a také jedno pěvecké vystoupení. Žáci předvedli, co se za celý rok pod pohledem svých učitelů paní Jitky Fiedlerové, paní Heleny Kačenové a pana Miloslava Kotlára naučili a vystoupení se jim i přes přítomnou trému povedla.
Chrastavská hudební škola oslaví brzy své šedesáté narozeniny. Poprosila jsem paní Hanu Novákovou, absolventku naší školy, zda by nepřipojila pár řádků. Tentokrát navštívila akademii v roli posluchačky a hrdé babičky Áji, která se u nás učí hře na kytaru.
„ Jako každý rok s blížícím se koncem školního roku uspořádali žáci hudební školy závěrečnou akademii. Předvedli svým rodičům, učitelům a známým, že se celý rok hudbě pilně věnovali. Přesto, že dnešní mládež je v zajetí počítačů a IPhonů a jiných technických vymožeností, děti ukázaly, že je hra na hudební nástroje baví a věnují se jí rádi. Všichni se moc snažili a i velcí absolventi, u kterých by se předpokládalo, že vystoupení před rodiči pro ně už není, se vystoupení zhostili se ctí. Hudební podvečer v atriu městského úřadu byl velmi poetický a určitě posluchače potěšil.“

Přeji všem příjemné prožití léta a v září opět na viděnou.

Za lektory hudební školy Helena Kačenová