Andělohorská a víkendový Vítkov se mohou radovat

video Tv Chrastava  

 

Boj o autobusy na náves v Andělské Hoře paradoxně (a jsem rád za takovýto paradox) nakonec vedl k tomu, že od ul. Andělohorské pojede ráno malý bus na autobusové nádraží a ke škole ve Školní ul. ještě jednou, neboť ČSAD chtělo zrušit zastávku na návsi v AH mj. s argumentem tím, že v Andělohorské nemůže malý bus všechny cestující pobrat.

A tak se malý bus po dojezdu ke škole ve Školní ulici otočí a vrátí se do Andělohorské ul. pro další cestující. Z Andělohorské ul. napodruhé pojede v 7.41 na autobusové nádraží, kde bude v 7.45 a u školy ve Školní ul. v 7.47. Pro žáky z budovy školy ve Školní to bude spojení přímo ideální (vyučování ve Školní začíná v 7.55). Z důvodu nepřetíženosti malého busu přijíždějícího v 7.16 z návsi v AH, bude ideální, když malý bus v 7.41 bude využívat maximum ranních cestujících. Malý bus při své druhé ranní jízdě pojede v jednom směru ulicí Lipová, což mu vlastně umožní se v Andělohorské ul. otočit.

Dobrá zpráva čeká i víkendové návštěvníky Vítkova a Vítkováky samé, kde se odpolední spojení rozšiřují z jednoho na dva spoje, což ulehčí situaci především návštěvníkům, kteří chtějí o víkendu do Vítkova nejen přijet, ale i odjet a také Vítkovákům dva spoje umožní navštívit Liberec i s návratem.

Kompletní nové jízdní řády jsou k dispozici zde.

Chrastava 02.12.2019

Michael Canov, starosta


Články související:
03.01.2018 Problémy se zastávkou Vítkovská (Tv Chrastava)
23.08.2017 Zbrusu nová zastávka u školy ve Školní ulici (Tv Chrastava)
01.09.2015 Andělská Hora přepisuje historii (Tv Chrastava, video TV RTM Plus, ČT)
28.08.2014 Vznikne v Andělské Hoře autobusová zastávka? (Tv Chrastava)
04.12.2013 Nová autobusová zastávka Termální lázně Chrastava (Tv Chrastava)