Problémy se zastávkou Vítkovská


 

video TV Chrastava


Ve směru z Chrastavy do Vítkova žádný problém se zastávkou ve Vítkovské ulici není. Zastávka existuje a má pěknou čekárnu. Ovšem ve směru z Vítkova do Chrastavy problém existuje, a to kardinální. Přestože již léta naproti čekárně v opačném směru autobusy zastavují (u cedule značící přechod pro chodce) a zastávka je vedena v jízdních řádech, de iure žádná zastávka v tomto směru na daném místě neexistuje a vzhledem k dopravní situaci zde ani nelze novou zastávku vybudovat.

Za daného stavu již odmítly příslušné orgány nadále daný stav trpět a od 4. března 2018 se nelegální a neexistující zastávka skutečně nebude využívat. Na druhou stranu se povedlo domluvit s dopravcem firmou KORID LK, že ranní spoj (klasický velký autobus), který slouží jako doprava školáků do školy, a který vyjíždí z Vítkova v 7.15 a před půl osmou je ve Vítkovské ulici, zabočí do Školní ulice, pojede až k Benteleru, u jeho brány se otočí a zastaví na již existující zastávce před školou. Podmínkou je ještě písemný souhlas firmy Benteler s využíváním jejich pozemků, kvůli čemuž jsem jednal s panem ředitelem Petrem Marijczukem. Pan ředitel, vzhledem k tomu, že nehrozí ráno v 7.30 ucpání prostoru před branami firmy kamiony, souhlas bez problémů přislíbil. Autobus zásluhou popsané odbočky dojede na autobusové nádraží s tříminutovým zpožděním proti současnosti.

Odbočovat do Školní ulice, otáčet se u školy a využívat zastávku před školou, budou ještě dva malé busy, které přijíždí do Vítkovské ul. ve 13:45 a ve 14:45, protože malé busy problémy s otočkou nemají. Ostatní spoje budou celou Vítkovskou ulicí jen projíždět s tím, že nejbližší zastávka je autobusové nádraží.

Za daného stavu jsme s výsledky jednání spokojeni. Pro nás je stěžejní, že pro školáky dosáhneme dokonce zlepšení, neboť ranní školní autobus zaveze děti až před školu.


Chrastava dne 03.01.2018

Michael Canov, starosta města Chrastava

Články související:
23.08.2017 Zbrusu nová zastávka u školy ve Školní ulici (Tv Chrastava)
01.09.2015 Andělská Hora přepisuje historii (Tv Chrastava,video TV RTM Plus, ČT)
28.08.2014 Vznikne v Andělské Hoře autobusová zastávka ? (Tv Chrastava)
04.12.2013 Nová autobusová zastávka Termální lázně Chrastava (Tv Chrastava)