CHRASTAVŠTÍ BORCI NA MISTROVSTVÍ ČR

 


V sobotu 6. 10. 2018 se v Domažlicích konalo III. Mistrovství České republiky v disciplínách TFA pro dobrovolné hasiče. Mistrovství se zúčastnilo 14 krajů. Liberecký kraj také vyslal své reprezentanty. Družstvo tvořili dva hasiči z SDH Lužec, jeden z SDH Těpěře a dva závodníci z Chrastavy - otec se synem Ladislav a Vladimír Židlický. Závodníci byli hodnoceni v rámci tří kategorií - do 34 let, nad 35 let a celá družstva.
Mistrovství je závod, který je rozdělen do 4 úseků, jejich časy se sčítají a trať je postavena tak, aby mohli soutěžit dva závodníci najednou. V prvním úseku závodník roztahuje 2x 60m hadic a motá 2x 20m hadice, v druhém úseku závodník provede 80 úderů kladivem v hummerboxu, překoná tunel s dvacetikilovým závažím, transportuje figurínu a překoná 3m vysokou bariéru. Třetí úsek se skládal z dopravení 4 kusů žebříků k lešení, o které je opře, vystoupá po lešení, pomocí lana vytáhne a odloží břemeno, sestoupí na zem a provede připojení proudnice na čerpadlo. V posledním úseku bylo úkolem zdolat 192 schodů do věže kostela, kde závodník vypíná časomíru.
Pouze dokončit tento nesmírně náročný závod je obrovský úspěch, Vladimír jej dokončil na 29. místě ve své kategorii. Ladislav bohužel nedokončil a umístil se na nehodnoceném 16. místě v kategorii nad 35 let.
Protože nedokončili i další dva závodníci, Liberecký kraj nebyl za družstva hodnocen.
Gratulujeme všem, kteří se odvážili účastnit se tohoto velmi náročného závodu. Máte náš obdiv!
 
D. Reslová