ČERVEN U HASIČŮ V CHRASTAVĚ VE ZNAMENÍ VELKÝCH ÚSPĚCHŮ
 

 


Měsíc červen u chrastavských hasičů byl ve znamení soutěží a úspěchů. Závodili ženy, muži, děti i jednotlivci v disciplínách TFA.
Děti své schopnosti předvedly na soutěži Svijanský Soptík ve Svijanech, kde mladší žáci vybojovali 12. místo a starší žáci místo osmé. Nakonec sezóny si všechna družstva ještě zasoutěžila v Karlinkách na Karlinském H-Faktoru. Družstva mladších žáků skončila na 15., 14., 9. a 7. místě. Starší žáci skončili šestí.
Jediný dorostenec Jirka Hájek se probojoval až do krajského kola, zde bojoval o postup do vyššího kola v dvojboji, testu požární ochrany a v běhu na 100 metrů s překážkami. Na své první velké soutěži si vedl skvěle a umístil se na skvělém 8. místě.
Skvělí reprezentanti v disciplínách TFA Monika Černá a Ladislav Židlický změřili své síly s profesionálními hasiči na soutěži v Klášterci nad Ohří a odtud si přivezli cenné zkušenosti. Ty mohli zužitkovat na soutěži v Lužci, kde bojovali nejenom oni dva, ale také Vladimír Židlický. V silovém víceboji následovaného stometrovým během do cíle zazářili. Ladislav vybojoval 2. místo ve své kategorii, Vladimír 4. místo ve své kategorii a Monika 2. místo.
Ani družstva nezahálela a mužské i ženské vyrazilo na soutěž Povodňová lopata ve Višňové. V této soutěži se závodí v naplňování pytlů pískem, stavění protipovodňové hráze a sražení kuželů za pomoci staré koněspřežné stříkačky. Muži si přivezli 11. místo a ženy krásné 2. místo.

D. Reslová

Chrastava, 11. července 2018