ZLATÁ PĚTKA


      video TV Chrastava   fotogalerie



V letošním roce proběhl již třetí ročník soutěže Zlatá pětka pro žáky 5. tříd v Mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko. Třída 5. A postavila hned tři týmy po pěti žácích. Na začátku května byla přes internet spuštěna první část. V nultém kole se jednotlivé týmy představily formou videa a poté byl každý týden uveřejněn jeden úkol. Žáci museli vyhledat odpovědi na zadané otázky, představit významné místo v okolí jejich bydliště a vymyslet nadpřirozenou bytost. Během pěti týdnů sbírali body a nejlepších deset týmů postoupilo do finálového kola, které se konalo v úterý 27.6.2017 na hradě Grabštejn.
Naši páťáci bojovali jako lvi a všem třem týmům se podařilo postoupit do finálového kola! Atmosféra na hradě Grabštejn byla úžasná. Děti běhaly od jednoho stanoviště k druhému a lámaly si hlavy nad připravenými úkoly – dějepisné kvízy, astronomie, geologie, stavba obydlí, výroba šperků, poznávačka tekutin… A jak to vše dopadlo?
Chrastavští Puclíci - Řeháková J., Balatková K., Jelínková L., Hrabáková B., Nýdrlová A. - skončili na 10. místě.
Chrastavští Dobyvatelé – Knobloch V., Močárková A., Berberová Š., Absolon D., Vegner D. - vybojovali 7. místo.
A zlaté medaile si odvezl tým Chrastaváků, který zvítězil ve složení: Houdová V., Stehlíková P., Ubry J., Březina K., Kos M.

K. Kašková, V. A
Chrastava 29. června 2017