Nová Ves a Chrastava usilují o zákaz těžké tranzitní dopravy

 

video TV Chrastava

 

Především od obyvatel Nové Vsi, ale také od obyvatel Chrastavy ve Frýdlantské ulici jsou stále častější stížnosti na houstnoucí tranzitní dopravu především těžkých vozů naplněných dřevem přes Novou Ves a Chrastavu, které se takto vyhýbají placení mýtného po silnici první třídy.

A byla to starostka Nové Vsi paní Renata Hajnová, která iniciovala jednání mezi vedením Chrastavy a Nové Vsi a příslušnými orgány na vydání zákazu tranzitní dopravy vozidly nad 12 tun. Jednání dosud probíhají velmi nadějně, a tak realizaci příslušného dopravního značení lze očekávat během roku 2018.

Samozřejmě se plánované dopravní opatření nijak netýká kamionové dopravy s cílem v Nové Vsi či v Chrastavě, ale jen a pouze dopravy tranzitní.

Pro úplnost doplňuji, že se jedná o aplikaci § 24a) zákona č. 13/1997 o pozemních komunikacích, který byl do zákona vpraven novelou č. 268/2015 Sb., a který od loňského roku umožňuje zákaz tranzitní dopravy vozidel nad 12 tun. Město Chrastava ho již jednou použilo (dle dostupných informací jako první v republice), kdy takto zakázalo tranzit kamionů přes náměstí.

V Chrastavě 13.09.2017

 Michael Canov - starosta

Článek související:
22.06.2016 Nové dopravní značení: Kamiony do centra nemohou (Tv Chrastava)