MLADÍ HASIČI NA STUPNÍCH VÍTĚZŮ

 

 


Po prázdninách začali mladí hasiči pracovat v novém tréninkového režimu. Družstvo Plameňáků začalo trénovat dvakrát týdně. Jeden den se učí, opakují a hrami procvičují vědomosti, které potřebují k úspěšnému splnění disciplín při závodu požárnické všestrannosti. Druhý tréninkový den se věnují běžecké přípravě a zlepšování fyzičky.
Je to dřina, která se v sobotu 7. 10. 2017 vyplatila. Plameňáci vyrazili na soutěž Mníšecké kolečko. Na trati dlouhé zhruba dva kilometry je čekaly disciplíny střelba ze vzduchovky, základy topografie, uzlování a další. Závodilo družstvo mladších žáků, starších žáků a družstvo smíšené, které bylo hodnoceno v kategorii starší.
Mladí hasiči vybíhají na trať v pětičlenných družstvech a po odstartování nastávají krušné chvíle trenérům a rodičům. Celý závod je na dětech, my pouze čekáme v cíli a hypnotizujeme hodinky. Tak tomu bylo i při tomto závodu.
Při závěrečném nástupu a vyhlášení výsledků došlo i na slzy štěstí. Smíšené družstvo, jehož členem byl i nejmladší člen Plameňáků, skončilo na 9. místě a nechalo za sebou čtyři družstva. Pětce starších jen o chlup uteklo třetí místo a do Chrastavy přivezla skvělé 4. místo. V kategorii mladších žáků si děti doběhly až na stupně vítězů pro neuvěřitelné 3. místo!
Plameňáci nejenom závodí naplno, také na každém tréninku ze sebe vydají to nejlepší. Nasazení a poctivá dřina se vyplácí a výsledky se dostavují.
Dětem patří obrovská gratulace a pochvala. Jistě to nejsou poslední skvělé výsledky a není to poslední medailové umístění v této sezóně.
Děkujeme! Jsme na Vás pyšní!


Za všechny vedoucí Plameňáků

D. Reslová