OSLAVY 20. VÝROČÍ ZALOŽENÍ HASIČSKÉHO MUZEA


fotogalerie       TV Chrastava - záznam fontány      TV Chrastava - reportáž z oslavy


V letošním roce je to přesně 20 let od založení muzea historické hasičské techniky v Chrastavě. K této příležitosti připravilo Město Chrastava spolu s chrastavským Sborem dobrovolných hasičů oslavu tohoto jubilea.
Odpolední program byl připraven právě u muzea historické hasičské techniky. Na začátku proběhl křest publikace vydané k této příležitosti, kterou napsal pan Karel Boháč. Budete ji moci zakoupit v hasičskému muzeu nebo v místním infocentru.
O doprovodný program si postarali nejmladší hasiči a hasičky, kteří si připravili šest ukázkových bloků. Po celou dobu přispívala k příjemné atmosféře nejen dechová kapela Celestýnka a dobré občerstvení, ale také příjemné počasí. Chybět nemohly ani komentované prohlídky stálé expozice.
V 18.00 hodin vyšel slavnostní průvod v čele s pochodovou kapelou, ve kterém nechyběly ani historické vozy, ani hasičský prapor, který obdrželi hasiči v loňském roce. Průvodem se návštěvníci přesunuli na koupaliště Sluníčko, kde čekali na hasičskou fontánu.
Čekání zpříjemnila kapela Septima a připravené občerstvení, které zajistila místní hospůdka.
Jakmile se setmělo, už nic nebránilo tomu, aby devět jednotek hasičských sborů předvedlo velkolepou vodní fontánu. Bezmála dvanáctiminutový vodní zážitek podpořený barevnými světly a „podbarvený“ tóny Vltavy Bedřicha Smetany přilákal mnoho spokojených lidí, kteří si zajisté odnesli bohatý zážitek.

Velké poděkování patří všem, kteří se na oslavách zúčastnili. Obzvláště velký dík patří všem devíti hasičským sborům, které přijely a připravily fontánu.

Odkazy:

18. května 2017 HASIČSKÁ FONTÁNA - ZLATÝ HŘEB OSLAV VÝROČÍ MUZEA

14. května 2017 Slavnostní průvod (You tube)

14. května 2017 Chrastavské muzeum už 20 let ukazuje hasičskou výbavu (Český rozhlas)

14. května 2017 Oslava hasičského muzea v Chrastavě byla zakončena hasičskou fontánou (Hasiči Hrádek nad Nisou)

15. května 2017 Hasičské muzeum v Chrastavě nashromáždilo 126 stříkaček (Genus plus)

15. května 2017 Hasičské muzeum v Chrastavě slaví 20 let (Blesk)
15. května 2017 Muzeum hasičské techniky v Chrastavě oslavilo dvacet let od svého založení   TV RTM plus od 2:18
                    
Bc. Pavel Urban, vedoucí Společenského klubu

Chrastava 15. května 2017