Mezinárodní fotbalový turnaj partnerských měst

    

Ve dnech 22. a 24. 7. 2016 se uskutečnil mezinárodní turnaj partnerských měst, tentokrát v polském městě Lwówek (tzv. wielkopolski u Poznaně), kde se utkala ve fotbalovém turnaji města – domácí Lwówek, Lwówek Śląski, Eichstätt a Chrastava. Za Chrastavu v turnaji starších nás reprezentovali hráči Spartaku Chrastava, jmenovitě: Jiří Hájek, Tomáš Pavelka, Martin Podroužek, Vlastimil Rotschedl, Adam Zoul, Martin Tajbr, Štěpán Tauchman, Radovan Šnýdl, Lukáš Adamovič, Patrik Šprysl, Daniel Zeman a Lukáš Wolf.
Trenéři: Vladimír Šnýdl, Roman Valeš a asistent Ondřej Šnýdl nejml.

Za mladší reprezentovali jmenovitě:  Martin Adámek, Jan Bláha, Jakub Hille, Matěj Rožec, Jan Doležal, Filip Grusman, Marek Souček, Daniel Zah .
Trenéři: Josef Adámek, Jiří Doležal a Daniel Zah.

Hráči obou týmů se velice snažili o dobré umístění a reprezentaci města, bohužel se týmům nevydařil vstup do turnaje, a tak se naše obě mužstva umístily na medailovém ač nepopulárním TŘETÍM místě.

Každopádně si to užívali jak hráči tak i trenéři, jelikož mohli porovnat fotbal z jiných zemí. Co se týče organizace v Polsku a celkový průběh turnaje, musím podotknout, že nás polská strana překvapila, jak se o nás během dvou dnů postarala a vše perfektně naplánovala, a všichni byli velice příjemní. Bylo jak dostatek jídla, tak i pití i ovoce. Na konci turnaje nás ještě čekala grilovačka v 15 km vzdálené obci Jakubow, kde se podávalo maso, párečky, špízy a pití.
Mohli jsme také zkusit střelbu z luku, projet se na koňmi taženém vozu a celkově se vyřádit. Doufám, že byli všichni spokojeni.
Nakonec tímto děkuji všem hráčům, trenérům, asistentům, v neposlední řadě paní místostarostce Zitě Václavíkové, která po celou dobu turnaje byla přítomna: bohužel pan starosta se nemohl zúčastnit, ale pevně věřím, že v nadcházejícím 14. ročníku turnaje pro kategorie U11 a U15, který se bude konat v německém Eichstättu  ve dnech 21. a 23.7. 2017, se zase všichni opět setkáme. A již teď se těšíme.

Šéftrenér mládeže: JOSEF ADÁMEK

  

                                                                                        

 

Historie turnaje: 
2015  Lwówek Śląski
2014 Chrastava
2013 Eichstätt
2012 Lwówek
2011 Lwówek Śląski  
2010
Eichstätt
2009 Chrastava  
2008 Eichstätt  
2007 Bolca a Vestenanova  
2006 Chrastava  
2005 Eichstätt
2004
Eichstätt