MEMORIÁL ZÁCHRANÁŘŮ Z MANHATTANU

   

 

Každý rok hasiči, policisté a záchranáři uctívají památku obětí útoků z 11. září 2001 v New Yorku při Memoriálu záchranářů z Manhattanu. Závod se odehrává v prostorách budovy Libereckého kraje. Soutěží se ve dvojicích, na policisty a záchranáře čeká výstup do 17. patra v povinné výstroji a výzbroji. Pro hasiče je připraven na přilehlém parkoviště silový víceboj, při kterém závodníci musí přenést koše s hadicemi, překonat bariéru, transport figuríny a další technické a silové úkoly. Po této disciplíně vystoupají do 21. patra v zakouřeném prostředí za využití aktivního dýchacího přístroje, taktéž v povinné výstroji a výzbroji.
V kategorii policistů závodily čtyři dvojice, za záchranáře také čtyři dvojice a za hasiče dvojic jedenadvacet. Mezi nimi běželi chrastavští Michal Kolner a Ladislav Židlický a jeho syn Vladimír Židlický, který si závod zaběhl dvakrát, poprvé ve dvojici s Pavlem Dvořákem (SDH Nová Ves) a podruhé s naší členkou Monikou Černou.
Michal Kolner a Ladislav Židlický obsadili 14. místo s celkovým časem 10 minut 5 sekund (víceboj 2 minuty 51 sekund, výstup 7 minut a 14 sekund). Jediná smíšená dvojice Vladimír Židlický a Monika Černá si vybojovala 11. místo s celkovým časem 8 minut 55 sekund (víceboj 2 minuty 47 sekund, výstup 6 minut 8 sekund). A dvojici Vladimír Židlický a Pavel Dvořák se podařilo obhájit loňské třetí místo s časem 6 minut 17 sekund (víceboj 1 minuta a 43 sekund, výstup 4 minuty 34 sekund).
Všem závodníkům patří poděkování za připomenutí a uctění památky obětí a gratulace za jejich sobotní výkony.


D. Reslová