Víkend plný hasičských soutěží


Během uplynulého víkendu reprezentovali SDH Chrastava na soutěžích mladší i starší žáci, dorostenka i muži a ženy.

 
V sobotu 21. 5. 2016 se konalo obvodové kolo soutěže mladých hasičů v Jeřmanicích. Družstva mladších i starších žáků plnila disciplíny- štafeta dvojic, štafeta 4x60 a požární útok. V kategorii mladší se chrastavské družstvo umístilo na 9. místě ve štafetě dvojic, na 6. místě ve štafetě 4x60 a na 7. místě v požárním útoku. Celkově obsadili 7. místo z jedenácti družstev. Poháry za stupně vítězů si odvezl za třetí místo Horní Hanychov, za druhé místo Růžodol I. a za první místo Karlinky. Starší žáci při štafetě dvojic získali 9. místo, při štafetě 4x60 7. místo a při požárním útoku 10. místo. Celkově obsadili 8. místo z deseti družstev. Na třetím místě skončilo družstvo z Karlinek, na druhém místě Stráž nad Nisou a zvítězil Růžodol I.


Ve stejný den, kdy soutěžili mladí hasiči, soutěžili i muži a ženy. V sobotu 21. 5. se v Nové Vsi u Chrastavy konal druhý závod Severočeské ligy v TFA disciplínách. Závod byl pořádán místním sborem, tak jako loni, na přehradě Mlýnice. Soutěže se zúčastnilo celkem 24 závodníků, z toho 16 můžu a 8 žen. Náš sbor reprezentoval v kategorii mužů Vladimír Židlický, který získal 4. místo, Ladislav Židlický, umístěn na 14. místě. V ženské kategorii závodila členka Zuzana Zelenková, která obsadila 7. místo. Vítězem se stal Pavel Dvořák (SDH Nová Ves), druhý byl Pavel Vrabec a třetí Michal Stejskal (SDH Vratislavice). Na soutěž se přijel podívat a exhibičně zaběhnout Lukáš Novák- mistr ČR v TFA.


V neděli reprezentovala SDH Chrastava na okresním kole dorostu v požárním sportu, které se konalo na hřišti u základní školy na Žižkově Vrchu v Jablonci nad Nisou, Michaela Ševčíková. Zde závodili jak kolektivy, tak jednotlivci. Družstva plnila štafety 4x100 metrů překážek, 100 metrů překážek, test z PO a nakonec požární útoky. Na jednotlivce čekalo 100 metrů překážek, dvojboj a test z PO. Michaela přivezla do Chrastavy pohár za druhé místo.

V. Židlický, D. Reslová