Pohár Mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko 

   fotogalerie    video TV RTM

 

V úterý 24. 5. naše škola reprezentovala město Chrastavu na sportovní události „O pohár mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko“.  Hlavním pořadatelem je svazek obcí tohoto mikroregionu a jednalo se již o II. ročník této soutěže. I. ročník se konal minulý rok v Chrastavě a byl zaměřen na atletickou všestrannost. Letošní ročník organizačně zaštítila Základní škola v Mníšku.

Akce je určena žákům prvního stupně.  Závodní tým byl složen ze šestičlenného družstva, kde jsme dbali na spravedlivé zastoupení chlapců a dívek.  Z Chrastavy nás vyvezl domluvený autobus, který po cestě nabral ještě další spřátelené školy.

Po příjezdu do Mníšku nás čekalo vřelé uvítání, jak ze strany učitelů, tak ze strany žáků.  Jako dospěláčtí  zástupci jsme byli svolání na organizační poradu pořádající školou.  Rozlosovali jsme pořadí  škol na hlavní závod, rozdání startovních čísel a bylo nám vysvětleno, co všechno děti dopoledne čeká, abychom je mohli patřičně připravit.

Po slavnostním nástupu, kde promluvili k dětem i čestní hosté, starostové měst, započaly  samotné soutěže.  Jelikož jsme vylosovali  předposlední startovací čas, volný čas nám vyplnily doplňkové soutěže, jako cvrnkání kuliček, freesbee, štafeta na chůdách či gorodky. 

Na hlavní závod  se pouštěly děti po dvojicích po čtyřech minutách.  Nešlo pouze o rychlost, ale také o spolupráci, šikovnost, trpělivost, prostě všestrannost. Na trase čekalo různé zdolávání překážek: plazení v písku, běh se švihadlem, koulení pneumatiky do kopce, střelba z praku, hod míčkem do koše, tažení pneumatiky na provazu, ručkování na laně, prolézání pneumatik, hod polenem a konečně poslední-přechod po laně přes řeku. Poté už zasloužený oběd pro všechny členy týmu.

Výsledný čas družstva se v cíli sečetl a zprůměroval.  Všichni s napětím očekávali, zda-li právě oni, budou stát na stupních vítězů. Výsledky byly vyhlášeny při závěrečném slavnostním nástupu všech devíti zúčastněných škol. V doplňkových soutěžích, za gorodky,  jsme získali krásné 3. místo a v hlavní soutěži zasloužené 4. místo.  Jsme velice rádi, že jsme se umístili v první desítce J.

Na závěr bychom chtěli poděkovat pořádající a zároveň vítězné ZŠ Mníšek, kdy už od příjezdu byla cítit ve vzduchu přátelská atmosféra.  Našim dětem nic nechybělo, vše bylo připraveno a zorganizováno na jedničku, kterou si také poctivě vybojovali.

 

Vedoucí družstva ZŠ Chrastava Helena Šťastná


Článek související: 
20.5.2015  Atletický pohár - Mikroregion Hrádecko-Chrastavsko