MŠ Pastelka v Luční ulici je celá v novém

 

 

 video TV Chrastava      fotogalerie   reportáž TV RTMPlus

V mateřské škole Chrastava v budově v Luční ulici (Pastelka) bylo realizováno zateplení celé budovy, kompletně vyměněny okna a dveře, opravena polovina střechy (první polovina byla opravena již dříve po orkánu Kyrill v roce 2007). Dále byla uvnitř budovy provedena oprava elektroinstalace, kompletní výměna otopná tělesa a rozvody, vyměněna světla, bylo nově vymalováno a ve dvou místnostech položeny nové koberce.

Celá akce se realizovala v období od února letošního roku za plného provozu. Proto je nutno poděkovat všem zaměstnancům mateřské školy, kteří i ve stísněných podmínkách dokázali provoz školky zachovat.

Celkové náklady činily 4 mil. Kč, z toho dotace z Evropské unie prostřednictvím Operačního programu životní prostředí byla ve výši 2,2 mil. Kč.

Město Chrastava se snaží pečovat o svojí mateřskou školu sestávající ze tří pracovišť Revoluční, Nádražní, Luční. Po kompletní rekonstrukci v předloňském roce Sluníčka (Revoluční) se letos dočkala i Pastelka (Luční) a za měsíc se dočká i Motýlek (Nádražní), kde bylo učiněno mnohé po povodních 2010 a v loňském roce vyměněna okna, ale zateplení je realizováno až nyní..

Ať se dětem a zaměstnancům v Pastelce líbí ve zvelebených prostorech ještě více než doposud.


V Chrastavě dne 06.10.2015 Ing. Michael Canov, starosta


Články související:
25.07.2014 Prázdninová výměna oken v Mateřské škole v budově Nádražní (Tv RTM)
18.09.2013 Školka v Luční ulici napojena na kanalizaci
04.09.2013 Mateřská škola (Revoluční) opět v provozu (Tv Chrastava, Tv RTM od 5:56)
22.01.2007 Mateřská škola zápolila s vichřicí