Turnaj partnerských měst 2015 ve Lwówku Śląski
 

                                                                            

                                                                                   video Romana Valeše    fotogalerie Lukáše Krágy

 V sobotu dne 25. července 2015 se uskutečnil již 12. ročník fotbalového turnaje mládeže partnerských měst. Po čtyřech letech a celkově podruhé se konal v našem polském partnerském městě Lwówek Śląski. Bohužel se poprvé v historii nezúčastnila mužstva zakladatele turnaje z partnerského města Eichstätt. Přítomno však bylo vedení Eichstättu v čele s bývalým primátorem a novopečeným předsedou tamního fotbalového oddílu z Marienstadtu (část Eichstättu), který se za neúčast z důvodu nečekaných, téměř masových zdravotních problémů velmi omlouval a odpřísáhl, že se neúčast jejich mužstev již v příštích letech nikdy nebude opakovat.

A tak se turnaje účastnila v obou kategoriích chlapců tři mužstva: Lwówek Śląski, Lwówek a Chrastava. Mladší chlapci získali druhé místo a starší získali poprvé od roku 2009 pro Chrastavu vítězství.

Chrastavští mladí fotbalisté pod vedením šéftrenéra mládeže Josefa Adámka tak vzorně reprezentovali Chrastavu a Českou republiku.

Jmenovitě v kategorii starších chlapců s trenérem Romanem Valešem:
Adam Zoul, Vlastislav Rotschedl, Martin Podroužek, Radovan Šnýdl, Martin Tajbr, Fanda Slezák, Dominik Ďuriš, Michal Suchánek, Jakub Kašpar, Štěpán Tauchman, Ladislav Fialka a Jiří Hájek.

V kategorii mladších chlapců s trenéry Jiřím Doležalem, Lukášem Krágou a Danielem Zahem: Martin Adámek, Jakub Hille, Jan Bláha, Marek Kos, Patrik Rubeš, Matěj Sobotka, Patrik Šprysl, Jiří Tvrdek, Adam Válek, Daniel Zah a Jan Klust.

Očima šéftrenéra mládeže Josefa Adámka vypadal turnaj následovně:
V sobotu 25. července 2015 se uskutečnil každoroční turnaj partnerských měst ze zemí Německa, Polska a České republiky. Bohužel letošní turnaj nedoplnilo mužstvo z německého Eichstättu, které po zdravotních problémech svých hráčů muselo letošní měření sil vynechat.
Co se týká organizace tohoto ročníku, tak se asi bohužel nenašlo moc těch, kteří by s tím byli spokojeni - přeci jen je to MEZINÁRODNÍ TURNAJ.

Samotný turnaj se odehrál tedy ve složení dvou polských celků a jednoho českého a to jak u starších, tak i u mladších žáků.

Starší žáci vkročili do turnaje výhrou 1:0 - ovšem to nikdo nevěděl, že i po posledním zápase ve skupině, který Chrastava 0:1 prohraje a jelikož i zápas mezi celky Polska skončil 1:0, nastala docela unikátní bilance všech tří týmů, kdy měli všichni 3 body a stejné skóre – na řadu musely přijít tedy penalty - Chrastava si v losování vytáhla to šťastnější, a to přímý postup do rozstřelu o celkovou výhru. Tudíž v souboji o finále v turnaji si to rozdaly dva polské celky - tím šťastnějším byl domácí Lwówek Śląski, který se ale celkové výhry v turnaji nedočkal, jelikož v penaltovém rozstřelu se zaskvěl gólman Chrastavy - Adam Zoul! Tudíž Chrastava zase mohla konečně po letech být na nejvyšším stupínku.

Mladší žáci vkročili do turnaje výhrou 3:0, kdy se hlavně v bráně skvěle předvedla naděje na pozici brankáře Jakub Hille. Ve druhém zápase, ve kterém nastoupili naši borci potřebovali nutnou výhru, aby byli ti nejlepší. To se bohužel nepovedlo, i když ke konci snaživě dotahovali dvougólový náskok soupeře, kdy ho dotáhli až do remízového stavu. Kluci z Chrastavy pak měli ještě na konci obrovskou šanci skóre zápasu úplně otočit, bohužel hlavička jednoho z našich borců bránu jen přeletěla. Tudíž z toho bylo "jen" 2. místo na turnaji, ale myslím si, že Chrastaváci se rozhodně stydět nemusí, jak mladší tak i starší žáci ze sebe vydali maximum a předvedli hodně dobré výkony reprezentující chrastavský fotbal!

Vedení partnerských měst se na místě dohodlo na příštím ročníku 2016. Ten se bude konat ve Lwówku, což je partnerské město města Lwówek Śląski a leží o cca 200 km severněji u Poznaně. Dle dohody se bude konat v sobotu 23. července 2016 (v pátek 22. července 2016 příjezd a v neděli 24. července 2016 odjezd) v kategoriích U 10 a U 15.


V Chrastavě dne 29.07.2015 Michael Canov, starosta

Historie turnaje:
2014 Chrastava
2013 Eichstätt
2012 Lwówek
2011 Lwówek Śląski  
2010 Eichstätt
2009 Chrastava  
2008 Eichstätt  
2007 Bolca a Vestenanova  
2006 Chrastava  
2005 Eichstätt
2004 Eichstätt