Orientační klub vystavuje v galerii

video TV Chrastava  fotogalerie

První letošní výstava pod názvem „20-1 LET ORIENTAČNÍHO KLUBU CHRASTAVA aneb kdopak by se s námi lesa bál “ byla zahájena vernisáží 6. ledna 2014 v 16:00 hodin v městském muzeu.

Co je to vlastně orientační běh? Je to sport spojený s častým pobytem v přírodě a úctou k ní. Jde v něm o co nejrychlejší pohyb v terénu podle mapy po předem neznámé trati s jedinou povolenou pomůckou, a tou je busola nebo kompas. Tempo si volí každý podle své kondice a svého věku, neboť tento sport mohou provozovat všechny věkové kategorie. Mezi orientační sporty patří např. také lyžařský orientační běh.

Výstava zachycuje uplynulých 19 let chrastavského orientačního klubu. Jak nám sdělil předseda oddílu Vojtěch Vokál, nyní mají 105 členů, z toho 40 dětí.

Členové dosahují obrovských úspěchů na závodech nejen v České republice, ale i v zahraničí. Tomu předchází tréninky, cvičení, naučit se pracovat s mapou, zacházet s busolou, orientovat se v terénu. Jak jsme se mohli na vernisáži přesvědčit, orienťáci jsou skvělá parta. Připravili i malý hudební koncert. Hrálo se na kytaru, klávesy, housle, ale i na dudy.

Výstavu můžete navštívit do 29. ledna 2014 a můžete se na ní seznámit se závodními, pořadatelskými, mapařskými, vydavatelskými a společenskými aktivitami Orientačního klubu Chrastava.

Správný směr a žádné kufrování při cestě do městské galerie vám přejí chrastavští orientační běžci.

J. Marxová