Vítkov – uzávěrka u bažantnice 22. až 30. září 2014

Veřejnost již byla dříve informována, že se podařilo plánované několikaměsíční úplné uzávěře u bažantnice předejít vybudováním provizorní cesty přes zahradu soukromého majitele. Z vážných technologických důvodů však bude i tato provizorní cesta v období od 22. do 30. září 2014 uzavřena.

Po dobu uzavírky bude naopak (v jednom pruhu) otevřena uzavírka nad školou. Objízdná trasa tak povede od Myslivny tzv. pětistovkou a napojí se na hlavní komunikaci nad stálou otočkou autobusu. Odtud povede trasa v opačném směru ke škole .

Tato objízdná trasa se týká i veřejné dopravy, tj. malého autobusu. Ve výsledku nebude po dobu objížďky obsloužena jen jedna zastávka (bažantnice), naopak budou po dlouhé době obslouženy obě zastávky nad školou. Odkazy na jízdní řády na toto období zveřejníme a umístíme co nejrychleji na fóru, jakmile je zveřejní dopravce. A dále je pak připojíme pod tento článek.

Pro úplnost dodáváme, že po dobu uzávěrky u bažantnice tudy budou moci projít pouze pěší (případně pěší s jednostopým dopravním prostředkem v rukách) druhou stranou okolo domku pana Novotného. Upozorňujeme, že se tento průchod nesmí pokusit využít dvoustopá motorová vozidla (průchod k tomu nemá dispozice a navíc by hrozilo poškození domu).

Omlouváme se všem Vítkovanům a cestujícím do Vítkova za způsobené komplikace.

 

Chrastava dne 15.09.2014 Michael Canov, starosta 

Schéma s vyznačenou objížďkou pro malý autobus (pro automobily trasa stejná s tím, že ty mohou pochopitelně pokračovat z Horního Vítkova až nad uzavírku u bažantnice či naopak k uzavírce u bažantnice jet z Dolního Vítkova) zde .

 

Doplněk:

Jizdni řády Vítkov - Chrastava 22. až 30. září 2014 zde


Pozor na posuny, zástupce koordinátoru dopravy KORIDu pan Roženský napsal:

Upozorňuji, že u odpoledních spojů by kvůli delší jízdní době už nevyšly přípoje v Chrastavě dále na Liberec, proto navrhuji posunout odjezdy o cca 20 minut později (vychází to vždy přesně v celou hodinu od školy), tím budou zajištěny přípoje alespoň na následující spoj do Liberce. Spoj v 16:45 z Vítkova pak bude mít návaznost na vlak do Liberce.
U víkendových spojů jsou jízdní doby a obraty zkrácené na minimum, aby se stihly přípoje v obou směrech ? v praxi možná bude docházet ke zpožděním, ale na jeden víkend to, jak doufám, cestující akceptují.


Od 1. října budou opět platit pro malý autobus dosavadní jízdní řády.

Chrastava dne 16.09.2014 Michael Canov, starosta