Chrastavská sloka 2014

Letošní ročník recitační soutěže Chrastavská sloka měl velmi hezké a kulaté číslo – číslo 30. Již po třicáté se k nám do Chrastavy sjely soutěžit děti obou stupňů základních škol praktických a odborných učilišť celého libereckého regionu.

Již po třicáté mohly i tyto děti předvést, že dokáží pod tím správným a odborným vedením zapálených pedagogů krásně a procítěně recitovat básně nejen známých básníků, ale mnohdy i svoji vlastní tvorbu.

Letošní ročník se konal ve čtvrtek 20.3.2014 – již tradičně v chrastavském kině. Zúčastnilo se ho na sedmdesát vítězů školních kol recitačních soutěží ve věku od šesti do osmnácti let. Na každého účastníka čekal malý dárek, na vítěze potom ručně vyšívané diplomy, keramická medaile (obojí z  dílny našeho výchovného ústavu) a drobná cena.

Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích podle věku, pátou kategorií byla potom sborová recitace. Výkony přísně, ale spravedlivě posuzovala zkušená porota, která s námi spolupracuje už dlouhá léta.

A zde jsou vítězové jednotlivých kategorií:
I. kategorie (1.-3. ročník ZŠ) Karel Mandák (Lázně Libverda)
II. kategorie (4. – 6. ročník ZŠ) Anna Růžičková (Gollova)
III. kategorie (7 – 9. ročník ZŠ) Michal Vrabec (Gollova)
IV. kategorie (odborná učiliště) Josef Tvrdý (SOŠ Liberec)
V. kategorie (sborová recitace ) ZŠ Gollova

Byla jsem ráda, že tentokrát přijal moje pozvání i zakladatel této soutěže, můj bývalý kolega a učitel, Mgr. Ivan Žák. Mohla jsem mu tak osobně na pódiu poděkovat.

S klidným svědomím mohu říct, že celá soutěž měla vysokou úroveň a už teď se těším na shledání příští rok.

 

 Ing. Markéta Sochorová, ředitelka

reportáž TV RTM