Uršula Kluková a Jiří Krampol navštívili Chrastavu

fotogalerie   video TV Chrastava

Do Chrastavy přijeli další pražští umělci. Tentokrát pozvání Společenského klubu přijali Uršula Kluková a Jiří Krampol, kteří se svým pořadem zavítali do chrastavského kina ve středu 23. října 2013. Zábavný pořad byl složený z vyprávění obou herců, kdy vzpomínali na své herecké začátky a kolegy. Podělili se s námi o zážitky z natáčení filmů a seriálů a celý pořad okořenili mnoha vtipy.

Uršula Kluková se narodila v roce 1941 v polském městě Nowa Ruda. Dětství a mládí strávila v Broumově, kde se dodnes cítí doma. Vystudovala střední zdravotnickou školu. Pracovala nějaký čas sice jako dětská sestřička, ale zároveň začala koketovat s herectvím. Byla spoluzakladatelku amatérského souboru Kladivadlo v Broumově. Po jeho zrušení hrála v ústeckém Činoherním klubu. Od poloviny 70. let působila v Praze v Divadle Ateliér, později Semafor, následně pak v Divadle Jiřího Grossmanna. V poslední době hrála v Prozatimním divadle F. R. Čecha, pohostinsky účinkovala také v Divadle Pavla Trávníčka nebo v Rokoku. Prosadila se i na filmovém plátně a v televizi. Napsala i pár knih a zabývá se vykládáním karet. Je dvakrát rozvedená, má syna Jakuba.

Jiří Krampol se narodil v roce 1938 v Buštěhradu, ale dětství prožil na Žižkově.Vyučil se soustružníkem kovů v Areo Vysočany, poté pracoval jako údržbář v nakladatelství Naše vojsko. Nastoupil na DAMU, kterou absolvoval v roce 1962. Své první angažmá si odbyl v Divadle Na Fidlovačce, odtud přešel do Divadla Na zábradlí, působil ve Viole a v Divadle Ateliér. V roce 1983 zahájil zlatou éru své popularity, když nastoupil do Semaforu, kde zůstal do roku 1990. Od roku 1960 se objevuje na televizních obrazovkách ve filmech různých žánrů, inscenacích, v pohádkách i v seriálech a zábavných pořadech. Je znám jako moderátor, především svého pořadu Nikdo není dokonalý. Jeho hlas známe také z dabování, především z filmů s Jean-Paul Belmondem a později i s komikem Louisem de Funésem. Jako amatér se také věnuje malbě obrazů. I ve svém věku je aktivním sportovcem. Je počtvrté ženatý a má čtyři syny – dva vlastní a dva vyženěné a tři vnoučata.

Nezapomenutelný smích Uršuly Klukové nechyběl ani v kině, kde se s Jiřím Krampolem navzájem dolňovali a potvrdili, že jejich dlouholeté kamarádství se projevuje i při společných vystoupeních.

J. Marxová