MEZINÁRODNÍ TURNAJ PARTNERSKÝCH MĚST V HÁZENÉ

LWÓWEK Śląski 2013

fotogalerie 

V sobotu 26. 10. 2013 se žáci a žákyně ZŠ Chrastava zúčastnili Mezinárodního turnaje partnerských měst v házené v polském Lwówku Śląski.

V soutěži chlapců i dívek bojovaly celkem tři týmy – z Lwówku Śląskiho, z Lwówku a z Chrastavy. Naši chlapci a dívky nastoupili k oběma utkáním s maximálním nasazením a bojovností. Díky tomu chlapci obsadili konečné 1. místo poté, co porazili oba polské týmy. Děvčata prohrála první utkání s Lwówkem Śląskim, druhé utkání s Lwówkem vyhrála a obsadila tak celkově stříbrnou příčku.

Důkazem toho, že se naši žáci rozhodně nemusí za své výkony stydět, je i ta skutečnost, že Martin Říha z 8. A a Dominika Jankuliková ze 7. B byli vyhlášeni nejlepšími hráči turnaje, Lukáš Ďuriš z 8. A pak nejlepším brankářem.

Složení týmu chlapců: Drbohlav Pavel, Ďuriš Lukáš, Hrnčíř Jakub, Pokorný Matěj, Repčák Daniel, Rubeš Marek, Říha Martin, Sívek Dominik, Smola Jan, Suchánek Michal, Vítek Daniel.

Složení týmu dívek: Heindorferová Karolína, Holinská Kateřina, Hrdá Tereza, Jankuliková Dominika, Krejbichová Adéla, Procházková Kateřina, Reslová Dominika, Šimíková Nikola, Velechovská Nikola, Vildová Kateřina.

Organizátoři tohoto turnaje se o všechny účastníky vzorně starali. Žáci z Chrastavy ve volném čase podnikli prohlídku centra města a historické radnice. Polský tlumočník se chrastavským sportovcům vzorně věnoval po celý den a večer odjížděli domů spokojeni nejen všichni žáci, ale i jejich učitelé – Václav Severa a Jiřina Suchá.

Všichni bychom byli rádi, kdyby se podobný turnaj v budoucnu mohl zopakovat.

 

Jiřina Suchá