Pozvánka na chrastavské výstavy

Během měsíce června je možné v Chrastavě navštívit hned tři výstavy.

O výstavě malíře Erwina Pohla, chrastavského rodáka, jsme již informovali. Jeho výstavu „Malba na skleněném pozadí“ si můžete prohlédnout v Městském muzeu.

Do Městské galerii jste od 1. června 2012 zváni na výstavu „Kouzelný svět pohádek“. Čekají zde na vás loutky a grafiky „Divadla z půdy“ Františka Pešána.

„Divadlo jednoho herce“ vychází ve své tvorbě z více než pětatřicetiletých zkušeností s dětským divákem. Režisér, hudebník, loutkoherec a výtvarník František Pešán se snaží vždy přinést do své tvorby něco nového. Původním povoláním textilní výtvarník se zaměřil na výpravu a výrobu loutek. Tyto loutky získaly své obdivovatele v domácích souborech, ale i v zahraničí. Rozdávaly radost v Polsku, Španělsku, Švýcarsku, Holandsku, Německu, USA a dokonce i v Japonsku. V loňském roce několik výstav v republice, ale i v Bruselu přineslo další propagaci české loutky. Nyní máte i Vy možnost se s loutkami potěšit. Společenský klub vás na tuto výstavu zve do 27. června 2012.

V neposlední řadě jste také zváni na výstavu fotografií realizované v rámci projektu „Obnova památek v pohraničí – Chrastava, morový sloup“, kterou pro Vás připravilo Město Chrastava. Fotky dodala fotografka Jana Zahurancová a lze se na ně podívat v CVA v Turpišově ulici po celý červen.

Jitka Marxová