Tourtec 2011

Ve dnech 6. – 7. května 2011 se konal v Jelení Hoře v Polsku 13. ročník Mezinárodního veletrhu cestovního ruchu „Tourtec 2011“. Letos již počtvrté se na tomto veletrhu prezentovala i Chrastava. Město Chrastava zastupovala místostarostka Zita Václavíková a referentka infocentra Jitka Marxová.

Ve spolupráci s naším partnerským městem Lwówek Śląski vystavovala obě města v jednom stánku. Návštěvníkům veletrhu byl k dispozici materiál a letáky o Chrastavě a okolí v polštině.

Dále byly nabízeny trhací mapy, plány Chrastavy, různé publikace, knihy, Chrastavské listy, nástěnné kalendáře, turistické a cyklistické mapy, turistické známky a vizitky, pohledy a různé suvenýry.

Mnoho polských žen si s námi povídalo česky a vzpomínaly na časy, kdy dojížděly na sever Čech za prací. Poděkování patří Pivovaru Svijany za sponzorský dar.

Náš stánek byl hojně navštěvován a svojí pestrostí zaujal. Mezi osmdesáti vystavovateli jsme se určitě neztratili. Chrastava se opět dostala do podvědomí turistů i za hranicemi naší republiky. Potěšilo nás, že někteří, díky prezentaci v minulých ročnících, naše město již navštívili. A k tomu účast na veletrzích cestovního ruchu slouží.

J. Marxová

Fotogalerie 1