Dar pro Mateřskou školku

V pondělí 27. září 2010 jsme s ředitelkou MŠ Chrastava paní Bc. Helenou Hochmanovou navštívily město Frenštát pod Radhoštěm.

Zde ve Frenštátě p. R. spolu s obcí Trojanovice a spolkem „Matice radhošťská“ se rozhodly, že finančně přispějí na obnovu budovy Mateřské školky v Nádražní ulici.

Z rozpočtu města Frenštát p. R. (starosta Mgr. Stanislav Hrabovský) posílají 200.000,- Kč z rozpočtu obce Trojanovice (starosta Mgr. Jiří Novotný)100.000,- Kč a od spolku „Matice radhošťská“ (p. Drahomír Strnadel) 15.000,- Kč.

V pondělí uspořádali v kulturním domě ve Frenštátu p.R. celodenní akci, kde vystupovalo přes 300 účinkujících a průběžně tuto akci navštívilo několik stovek diváků. Výtěžek z této akce bude rovněž zaslán na obnovu Mateřské školky.

Při předávání symbolických šeků pan starosta p. Mgr. Stanislav Hrabovský slíbil, že v nejbližší době naše město navštíví, a to i se záměrem navázat kontakty na úrovni partnerského města.

Je až neuvěřitelné, že při této pohromě, která naše město potkala, se našlo tolik lidí ze všech koutů republiky, kteří nám pomáhají.

A jak se říká: „V nouzi poznáš přítele“ – a tak posíláme veliké DÍKY všem přátelům ve Frenštátu pod Radhoštěm, Trojanovicích a v Matici Radhošťské.

Za všechny „chrastaváky“ Zita Václavíková

 

fotogalerie

Web Frenštátu pod Radhoštěm: Ve Frenštátě pod Radhoštěm se uskutečnila benefice pro severočeskou Chrastavu „Archa Noemova“
 

Média:

Monitor 24: Video: Archa Noemova aneb Benefice pro Chrastavu  (23. 9.2010) 
Novojičínský deník: Starosta na benefici nedojel (29. 9. 2010)
Regiony24.cz: Frenštátští stále sbírají peníze pro povodní postiženou Chrastavu (29. 9. 2010)